beloved soldiers

Wednesday, April 13, 2011

UBM's orientation week..




yeahhh! buat pertama kalinye abell sudah berjaya menjejakkan kaki ke alam universiti.. hahaha..
dan ini adalah 1st assignment yg abell kne siapkan.. -.-
okay, xpe.. jgn merungut yer.. nk berjaya ke tak nak? 
*nakkkkkkk!!!

so so so....
soalan2 berikut wajib dijawab yer abell.. kalo tak hukuman mandatori akn dijatuhkn..
*eleh.. nk buli ler tu.. teman tauu.. xpela, awok jwb soalan mike.. ;p
  1. letakkan banner UBM dlm entry anda.. 
  2. nama anda dan nama blog anda..
  3. sejak bila mula berblog..
  4. apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini..
  5. pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini..

okayy, lets start... jawapannya>>>
  • sape xnmpk lagi banner UBM kt atas uh boleh jumpe optician sekarang.. :D
  • nama sy NURUL A'FIQAH BINTI LATIF , for short pggl saje BELL or FYQA.. ouh! nme blog sy MEMOIR OF FYQABELLIKA ..
  • err.. kurang pasti lah, proff.. actly sy buat blog ni tahun lepas.. awal tahun lepas, xingat dh tarikh.. dis is my second blog actly.. huuu.. *sedihnye my baby blog tade tarikh lahir.. :(
  • ehem ehem! pndgn sy mengenai dunia blog masa kini adalah.... pada mulanya kebanyakan anak2 muda remaja create blog untuk suka suka.. betul kan? okay, tp zaman skrg ni melalui blog lah remaja2 nk berkarya.. tak kira lah dr bentuk penulisan ke, lukisan ke, video ke, macam2 lagi lah yg boleh dibuat dan disampaikan melalui blog.. nk buat bisnes pn boleh.. so, sy rase blog ni dh jd mcm satu medium yg efektif utk menyampaikn sesuatu dan yg penting utk earn money.. yeahh, bussines minded yaww! haha *trpanjang lah pulak -.-
  • wah! yg ni sy suka! IPTM tuuu.. bkn standard kampung taw! bagusla buat satu forum mcm ni tuk bloggers2 kt luar sane tu.. yg penting, kt sini ktorg akn belajar dgn lecturer2 yg hebat.. cool kan? pstu boleh la ktorg para siswa siswi sume hang out ke, gathering ke, buat aktiviti utk student UBM ni ke.. haa! kan best tu.. *boley i cari pakwe baru.. sorry mr GILA! hukhuk..
selamat berkenalan yer sume!
pressure sgt buat assignment nih.. proff jgn xmengaku sy ank murid pulak.. ;D



19 comments:

UBM said...

yeah thx join! nak teruskan tanda ni hehe

fyqabellika said...

hihi..timekaseh yer, proff..sile lah mark assignment classmate sy yg lain tu..hoho.. ;)

red said...

Nak apply jadik lecturer dkt UBM boleh tak??? hehehe

fyqabellika said...

amboi red, bell pn nk apply jugak la cmtu.. jd pmbantu lecturer pn boley laa.. hukhuk..

Bakri Hussin said...

dah follow dah jom follow balik ok
salam dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama Dunialelakimaskulin.com ok
http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

Nizam said...

nizam singgah sini dari UBM

fyqabellika said...

wahh,thnx yup bakri n nizam.. :) dunialelakimaskulin? sy nmpk mcm lelaki mskulin ke? nk order whey sekotak boleh? haha.. nizam, sy dh follow awk.. ^^

iemanizam said...

student baru dari UBM datang singgah sini..same r kite study kat UBM..eh, sok de kelas ke??ahaha..*tetibe..eh,nape taleyh chat kat cbox tu??

fyqabellika said...

haha..iman,thnx..lah,xboleh ke? sory,td bell nga adjust mnde uh..prob cket..gilo..huhu..jp g bell blogwalking kt blog iman lak k.. :)

naimcheom said...

ehh, u duduk sblh i taw dlm class esok.. i cop kn tmpt tuk u.. jgn lmbt taw, i tggu.. hahah..

fyqabellika said...

cehh, sbnrnye aq syok sndri kt cnie.. haha.. kalo naimcheom tu prasan, mmg kne bahan laa.. hukhuk..

R.I.E.Z said...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

syairahmohdanuar said...

sy x join lg ubm -___-'

faraa halim said...

saya pn join jgk, hehe
dtg sini n folow awak

fyqabellika said...

hihi..syirah,xjoin lg?meh la join.. :) faraa,thnx..sy pn dh follow awk..hehe.. slmt brknln,riez.. :)

アヌム ちゃん~~ said...

hyee..singgah sini too^^

yad'z said...

<----- tak antar assigment.. kene tendang tak? ngee~~

HazHand said...

oh..good! prof akn pertimbangkan.. :')

fyqabellika said...

haha! tq tq.. yad'z, xanta assgnment kene cubit! ;D wahhh! ini ke prof sy? hihi.. maceh,proff.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...