beloved soldiers

Monday, August 22, 2011

berbuka puasa sambil menangis.. T_T

'awak, da sampai mana?' jap, sy da smpai dh ni.. tp xnaik escalator lg, tggu ea.. 'ok, awk.. sy kt dpn kaunter lrt taw..' begitulah keadaannya bila kami brjumpe, bkn aku xboleh drive.. tp aku malas, so aku park je kereta kt ktm.. then dia akn pick up aku kt kl central..
'hye awak..' :) berbunga2 rasa hati bila nmpk dia dpn mata.. 'awk, kjp lg kite pegi  times square boleh? sy nk cari boxer..' nk trgelak pn ade, tp aku ikut je kehendak dia.. tp sbnrnye aku yg shoping lebih, hehe.. dia nk bayarkn shawl aku tu.. aku pulak masih trkial2 nk kuarkn duit dr beg.. dgn pantas dia hulur not rm50, adegan tolak menolak pn brlaku la skjp.. trpandang pulak aku kt sorang budak pmpuan yg tgh khusyuk tgk ktorg.. adehh, tah ape la budak tu tgh fikir.. cpt2 aku byr pkai duit sndri..


awak, hujan la.. 'xpe, jap g kalau hujan lagi kte beli payung k?' kuar je dr TS, hujan xbenti lagi.. mmg kena beli payung la ni.. 'okay, skrg dh ada payung.. kte cari boxer kt sungei wang pulak, kalau tade xpyh beli.. kte masuk low yat jp, sy nak cari joystick..' err, joystick pulak..? 'sy nk beli joystick liverpool, nak main dpn ALONG.. bia dia bengang..' sudahnye boxer xdpt, joystick pn xdpt.. ape yg dpt? yess, PAYUNG.. -.-'
err.. kt m'sia tade ke jual payung cani? aku teringin laaa, boleh pkai ngn awk kan? :)
'now da pukul 5, kte g beli makanan n trus lepak kt klcc k? kte buke puasa kt sane, nak x?' tp nk beli makanan ktne? 'ntahla, tgkla kt mne2 tmpt yg ade.. bazar kt taman melawati best dowang ckp..' mmgla best, tp kte nk mkn ktne? xkn nk patah blek g klcc.. hurmmm, last2 trnmpk bazar kt jln bukit bintang.. tp xleh nk benti, dgn bijaknye dia trus g parking kt klcc.. tetibe je ktorg kena jalan kaki g bukit bintang.. adehh, mmbazir masa dan tenaga kot..
'awak nk makan ape? amek la, ape2 je..' click! cheese! ;D
xnk mam pape, na tgk awak je.. ececeh, dan2 lah kan.. -..- aku ni bab makan mmg xberiya sgt, lain la si dia tu.. huhu.. dia beli roti john (lamb) , nasi kukus, chicken wings, air mata kucing, air asam boi, and aku punye still xtaw nk beli ape.. last2 aku beli nasi tomato, walaupun aku taw aku xkn makan pn nasi tu..



mase kt bazar tu punye la sibuk aku duk snap2 pic dia.. sume dr back side la, xnmpk muke pn.. and mase tu aku snap pkai fon dia.. ok, dh abz mmbeli ktorg pn blah.. dan2 la mse nk cross jln, aku trtekan recent calls kt fon dia tu.. haih, mmg kalau boleh aku xnk tgk ape2 kt fon dia.. sbb aku taw mst ade je yg xkena bila aku tgk fon dia.. hmmm..
lps je snap pix ni trus aku tade mood nk snap pix dia lg..
tetibe je aku jd diam membisu, sepatah pn xkuar dr mulut aku.. start la aku nk jln laju2, xnk jln dgn dia.. tp, ngam2 je smpai dpn pavilion, hujan..! aduhh, kena share payung lah pulak.. mcm mne aku nk jln ngn dia ni.. tape la, aku bukak payung n jln je cm bese.. tp mmg tade body contact lgsung, dia pn maybe dh rase sumtin ngn aku dat time.. tp dia xnk ckp pape, dia pn dh faham prangai aku.. mmg aku akn meleleh jp g, tggu tmpt yg sesuai je..

hujan masih xhenti2 lagi, mcm tu la jugak sakit kt hati aku ni.. xnk reda, rase geram sume ade.. walaupun bnde tu nmpk kecik sesgt, tp tah laa.. aku xboleh, aku tak suke pmpuan tu.. dua2 aku xsuka! tp kenapa? nanti lah aku cerita.....

10 comments:

cekgu nana said...

bell! cpat sambung! mcm2 lah budak bell nih kannn. haha

fyqabellika said...

haha.. nana oii, aq memerlukan semangat yg kuat utk menyambung cter nih.. haha.. mcm hape je aq, pastu baek blek.. -.-

apik pehe said...

eh eh eh..meh apik nk pok dia..haishhh

cekgu nana said...

haha! meh aku kasik kungfu hei kong! kuat tak! bagus lah kalau baik balik, takyah gaduh2. :)

fyqabellika said...

haha.. xmo ar pok dye, t ye nanes.. *gila gedik ek ckp cani? haha..

fyqabellika said...

wah! kungfu hei kong pn boleh.. haha..

Mekz's! said...

alaaaaa nk tahu cite ni...~!!!! cepatan dong sambungnya.......huhu

fyqabellika said...

mek, kjp2.. in progress.. hehe.. thnx 4 reading.. :)

ila said...

kakak,cepat la smbung.
cm sedih je bunyinya
nnti in4 kt sb tw kalau da de smbungn,tkt x perasan

fyqabellika said...

hye ila.. tataw la nk ckp sedih ke tak.. nnt akk smbung, akk inform k? thnx ila.. <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...